Традиційно у Провідну (або Фомину) неділю віруючі Свято-Успенського храму села Стара Гута під голосні звуки церковних дзвонів поспішають до храму на божественну службу. І чутно у храмі радісне «Христос Воскресе!» і сповнене скорботи та смутку «Со святими упокой..». Церква переповнюється вірянами, які прийшли помолитися за своїх рідних, що відійшли у життя вічне.

По закінченню Божественної літургії настоятель храму прот. Леонід Хотинський відправив Панахиду за усопшими. Віруючі люди на згадку про родичів запалювали свічки та возносили молитви до Господа.

Обійшовши Хресним ходом навколо храму, всі вирушили до сільського кладовища, де священик звершив Літію за усопшими.

«Не повірю, доки не вложу моїх пальців у Його рани» – сказав апостол. Такими словами розпочав свою проповідь настоятель храму протоієрей Леонід. Він наголосив, що християнин завжди повен молитися не тільки за живих, а і за померлих, адже перед Богом ми всі живі. «Цим ми якраз і висловлюємо свою любов, свою повагу до тих людей, які відійшли у вічність, до наших рідних. Ми молитовно тримаємо зв’язок із ними, що найважливіше. Тому потрібно приходити, потрібно молитися і потрібно пам’ятати. Вони за життя віддавали нам всю свою любов, підтримували, ростили, кожен із них був дорогим для нас… Померла людина сама за себе не може молитися, тому дуже важлива молитва живої людини за душу померлої. І Господь чує цю молитву», – підкреслив протоієрей Леонід Хотинський.

Тетяна Бабій

ЗАЛИШТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here